Glutenvrij snoep bij Snoepstore.nl

Heb jij een glutenvrij dieet? Je denkt misschien dat veel van je favoriete voedsel en snoep verboden zijn, maar dat is niet altijd het geval. Veel van je favoriete snoepjes zijn misschien wel glutenvrij. Dit betekent dat het snoep geen proteïne of derivaten bevat van de volgende ingrediënten:

  • Tarwe
  • rogge-
  • gerst
  • spelt
  • kamut
  • triticale
  • Farina
  • vitaal glutengriesmeel
  • moutazijn

Hier is je gids voor populair snoep en hun glutenvrije aanbod. Het is belangrijk op te merken dat specifieke ingrediënten en formuleringen in de loop van de tijd kunnen veranderen. Lees altijd de etiketten zorgvuldig voordat je iets eet en praat met je arts over eventuele specifieke zorgen die je hebt.

Glutenvrij snoep

Lolly

Ken je die lolly's met die doorzichtige wikkels die je uit het ziekenhuis of willekeurige kantoorgebouwen haalt? Deze zijn over het algemeen altijd glutenvrij. En meestal zijn alle lolly's over het algemeen veilig om te eten, zolang het maar eenvoudige, gewone lolly's zijn.

Dit geldt echter niet altijd voor lolly's met speciale vullingen zoals kauwgom, aangezien niet alle kauwgom glutenvrij is.

Pepermuntjes

Over het algemeen zijn de meeste pepermuntjes en groene muntjes altijd glutenvrij. Dit is niet noodzakelijkerwijs van toepassing op snoepjes met muntsmaak, maar in plaats daarvan heeft het betrekking op gewone, harde snoepmuntjes.

Pure chocolade zonder noten, fruit, etc.

Meestal is de meeste pure chocolade altijd glutenvrij, vooral als het een hoog cacaopercentage heeft. Omdat pure chocolade voornamelijk uit vetten en suiker bestaat, zitten er eigenlijk niet te veel andere ingrediënten in.

De enige keer dat pure chocolade niet glutenvrij is, is wanneer het op smaak wordt gebracht met fruit, noten, kruiden, enz. Anders dan dat, in zijn puurste vorm, is pure chocolade altijd een veilige gok.

Opletten met het volgende snoep

Sommige mensen geloven dat al het snoep vrijwel glutenvrij is. En ja, het lijkt in eerste instantie misschien waar, vooral als het gaat om lolly's en pure chocolade, maar er zijn enkele belangrijke zoetigheden die iedereen die allergisch is voor gluten absoluut moet vermijden.

Pretzels

Sommige snoepjes bevatten pretzels die voornamelijk van tarwemeel zijn gemaakt. Hoewel er momenteel niet al te veel snoepjes pretzels bevatten naast Pretzel M & M's, zijn er nogal wat met chocolade omhulde pretzel-traktaties.

Mout

Mout is een van die smaken en ingrediënten in snoep die altijd stiekem zijn weg vindt in snoep. Naast de typische met melkchocolade bedekte moutballen van Whoppers, omvatten moutsuikergoed onder meer gemoute melkeieren en mouters.

Zoethout

Ja, zoethout bevat tarwemeel. Gek, toch? En het trieste is dat dit geldt voor alle drop-smaken, ook de fruitige. Populaire zoethoutsnoepjes die meel bevatten, zijn onder meer Twizzlers, Red Vines en Darrell Lea.

Cookies

Hoewel niet te veel snoepjes koekjes bevatten, is er één die dat wel doet, Twix. Zorg er dus voor dat je geen snoepjes met koekjes erin inneemt, want 99,99% van de tijd bevat het tarwemeel of andere glutenachtige ingrediënten.